Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Хмара - це

Що таке хмара?

Більшість поверхні нашої планети вкрита водою. Завдяки їй на Землі зародилося життя і продовжує існувати. Вода - невід'ємна частина будь-якої живої істоти, чи то рослина, тварина чи людина. Без їжі людина може обходитися тижнями, без води не проживе навіть кількох днів.

Якою б не була вода, вона має властивість випаровуватися, завдяки чому існує її кругообіг у природі. Швидкість випаровування залежить від температури навколишнього середовища та збільшується з її підвищенням. Утворені пари піднімаються у верхні шари атмосфери, де відбувається їх конденсація в найдрібніші краплі або кристали льоду. Нагромадження цих частинок води і називається хмара, її видно як із поверхні Землі, так і з навколоземної орбіти.

Склад хмари залежить від температури довкілля. При позитивній та невеликій негативній температурі вона наповнена краплями. У діапазоні -10 - -15 градусів Цельсія вона має змішаний склад, а нижче -15 градусів складається тільки з кристалів льоду.

Дрібні частинки мають маленьку швидкість падіння, тому потоки повітря, що піднімаються вгору, не дають їм впасти. Однак у міру їхнього укрупнення швидкість збільшується і в якийсь момент починає перевищувати силу повітря, тоді починається мряка, дощ, град або сніг.

Якими можуть бути хмари?

Хмари та хмари можна кваліфікувати за різною ознакою, серед найпоширеніших методів – за умовами освіти. За такою кваліфікацією вони можуть бути:

  • конвективні;
  • хвилясті;
  • висхідного ковзання;
  • турбулентного перемішування

До конвективного типу відносяться всі види купових хмар та хмар. Вони щільні за структурою та великі за висотою. Як правило, вони обіцяють не тільки дощ чи сніг, а й грози.

Хвилясті хмари утворюються на стику теплих та холодних шарів повітря. Вони мають вигляд валів та гряд. У їхніх балках повітря опускається і одночасно втрачає вологу, завдяки чому в хмарах утворюються просвіти неба. Якщо відбувається адіабатичне охолодження теплого під час підйому холодними повітряними масами, то утворюються хмари висхідного ковзання. Під час сильного вітру утворюються хмари турбулентного перемішування.

Чи можна пити дощову воду чи талий сніг?

Вода - прекрасне середовище для життя всіляких бактерій і вірусів, в ній добре розчиняються шкідливі речовини, тому без попереднього очищення її не можна пити. Враховуючи стан екології в Україні, у кожному будинку обов'язково має бути фільтр води. Це може бути глечик, насадка на краник, встановлення зворотного осмосу. Який фільтр найкраще підійде вам, допоможуть з'ясувати фахівці компанії AKVO.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 13.08.2020 р.
Ви можете замовити