Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Помпа для бутильованої води

ПОМПА ДЛЯ бутильованої води

З огляду на той факт, що вода, яка надходить в квартири з системи централізованого водопостачання, не відрізняється високою якістю, багато людей вибирають альтернативний варіант — бутильовану питну воду. Компанії-виробники пропонують продукт у великих ємностях на 19 літрів. Але наливати бутильовану воду з таких ємностей досить складно і незручно, тому максимальний комфорт забезпечений помпою, яка може бути ручна або автоматична. Ще один сучасний і доступний варіант — установка домашнього фільтра, що забезпечує безперебійну подачу чистого питного ресурсу.

Сьогодні висококласні системи водоочищення пропонують багато європейських виробників. За доступною ціною можна придбати проточний фільтр для води, як, наприклад, Aquafilter EXCITO-B або дорожчу високоефективну систему зворотного осмосу Aquabest. Такі установки вирішать проблему подачі чистого джерела для пиття — ви не будете більше думати, де купити і скільки коштує помпа для бутильованої води, до того ж, вартість фільтра дуже швидко окупиться. Однак, якщо на сьогоднішній день ви купуєте воду в бутлях, слід знати, які бувають помпи.

ЩО ТАКЕ ПОМПА, ЇЇ ВИДИ І ОСОБЛИВОСТІ

У перекладі з англійської мови «помпа» означає «насос», і для питної бутильованої води вона може відрізнятися особливостями конструкції: електро- або механічна помпа подачі забезпечить легке відкачування рідини, її можна купити в Києві і інших містах, а якщо ціна висока, насос можна зробити своїми руками. Застосовуються такі насоси не тільки в побуті, але і в офісних приміщеннях, на виробництвах, загалом, скрізь, де є люди.

Електронасос і ручний насос для бутильованої води мають принципову відмінність: електропомпа працює від мережі або батарейок, забезпечує автоматичний підйом рідини, а механічна помпа вимагає постійного тиску на кнопку, яка призводить пристрій в роботу. Встановлюються насоси на верхню частину шийки ємності. Принцип роботи простий: після натискання на кнопку в бутель надходить певна кількість повітря, яке виштовхує рідину, що подається порційно. Так можна без проблем наповнити склянку, чайник або каструлю. Якщо ви вирішите купити електричний насос (помпу) для бутильованої води, слід врахувати, що ціна його буде на порядок вища. Але великим плюсом є те, що електрична модель є більш зручною — для подачі рідини досить натиснути кнопку.

ЧИ Є У ПОМПИ НЕДОЛІКИ?

Незважаючи на те, що помпи забезпечують комфорт використання питного ресурсу, вони мають свої недоліки. Зокрема, це стосується забруднення пристрою. Контакт носика з різними ємностями призводить до швидкого його забруднення. Згодом він може почати «цвісти», та й у самій трубці через певний час може з'явитися наліт. Переставляючи електричну або механічну помпу з одного бутля в інший, є ризик, що бутильована вода може вступати в контакт з пилом і брудом з повітря. Пристрій потрібно періодично розбирати, мити, а також дезінфікувати перекисом водню, щоб виключити потрапляння в воду хвороботворних мікроорганізмів. При покупці бутильованого продукту потрібно звертати увагу і на матеріал самих бутлів — вони повинні бути виконані з якісного пластика, так як ємності постійно контактують з питною водою.

Стаціонарні водоочисні системи у вигляді різноманітних фільтрів набагато простіші в експлуатації і обслуговуванні. Сьогодні особливу популярність завоювали системи зворотного осмосу — багатоступінчате обладнання, основним елементом якого виступає напівпроникна мембрана. Наприклад, для квартири можна придбати компактну модель Atlas Filtri Oasis. Для приватного будинку або котеджу можна вибрати модель потужнішу, наприклад, Leader Comfort RO-75 BIO ION зі структуризатором, мінералізатором і іонізатором. Після установки досить 1-2 рази на рік (в залежності від моделі) міняти картриджі очищення і 1 раз в 4-5 років — мембрану. При цьому ви зможете користуватися безперебійною подачею води круглий рік, а питні її якості не залишають сумнівів, тому що система очищає ресурс від всіляких органічних і неорганічних сполук майже на 99%.

ЩО ВИГІДНІШЕ: Бутильована вода АБО ВСТАНОВЛЕННЯ ФІЛЬТРА?

З практичної точки зору зрозуміло, що користуватися фільтром набагато зручніше. Що ж стосується економічності, тут також лідирують водоочисні установки. Якщо взяти до уваги, що одна людина використовує в день близько 2 літрів питної води, то на трьох осіб в рік цифра складе 2160 літрів. Мінімальна вартість літра бутильованого продукту — близько 5 грн. Отже, в рік доведеться витрачати 2160 × 5 = 10800 грн. Середня вартість системи зворотного осмосу (наприклад, Aqualine RO-7) — близько 5 тис.грн. До цього треба додати заміну картриджів, на що піде близько 1-1,5 тис.грн. У такому випадку витрати на рік складуть 6-6,5 тис, причому абсолютно неважливо, скільки людей будуть споживати воду.

Компанія AKVO (Київ, Україна) пропонує різноманітні фільтри, системи зворотного осмосу для квартири, приватного будинку, дачі, кафе, ресторанів. Ми пропонуємо продукцію відомих брендів за вигідними в Україні цінами, проводимо попередній аналіз води, щоб правильно підібрати обладнання.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 14.02.2020 р.
Ви можете замовити