Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Вода із бювета в Києві

Є чимало розвинених держав, де воду можна без побоювань пити не лише з кранів, а й навіть із фонтанів. В Україні, однак, якість водопровідної води є досить низькою. Централізованим водопостачанням користується більшість населення країни і багато хто скаржиться на те, що вода з-під крана часто сильно пахне хлоркою і має неприємний присмак.

З моменту своєї появи бювети у великих містах, у тому числі й у Києві, користуються популярністю. "Бювет" - французький термін, що означає павільйон з чистою артезіанською водою. Багато хто дійсно вважає бюветну воду чистою та корисною. Але чи це так насправді - велике питання.

Чи можна пити воду з бювету у Києві?

Сьогодні термін "еко" можна зустріти практично на всіх продуктах харчування. Багато виробників позиціонують свій продукт, як вирощений в екологічно чистих умовах або виготовлений на кристально чистих підземних водах, багатих на мінерали. А чи враховує хтось при цьому кількість промислових та побутових відходів, що скидаються у водні ресурси та ґрунт щорічно? Навряд, оскільки, згідно зі статистикою, в одні тільки водоймища потрапляє до 30% відходів.

Комунальні підприємства, безумовно, проводять заходи щодо знезараження водних ресурсів, що надходять до бюветів Києва, але, як і у випадках із водопровідною водою, якість помітно не змінюється. До того ж, з погляду бактеріології, вода з крана вважається безпечнішою для пиття, ніж та, яку люди набирають із бюветів міста, чи то Київ, чи будь-який інший. Бюветне джерело не має на увазі процесу знезараження на належному рівні, тому може нести реальну загрозу. За даними тестування, близько 50% води з бювету забруднено важкими металами, сірководнем та нафтопродуктами. До цього потрібно додати і той факт, що водопровідні труби не чистяться, згодом обростають водоростями та бактеріями.

Технічне оснащення бюветів у Києві застаріло і якість очищення знаходиться на плачевному рівні, тому пити її принаймні в чистому, некип'яченому вигляді не рекомендується. Якщо ви берете воду зі свердловини в приватному секторі, найкращим рішенням стане установка системи зворотного осмосу, що фільтрує, яка очистить воду на 99% від усіх наявних забруднень.

Як перевірити і чи можна покращити якість води із бюветів Києва?

Найбільш точні параметри стану води дасть аналіз у лабораторних умовах. Також можна перевірити стан води самостійно. Наберіть воду з бювету в банку та залиште на ніч, а вранці оцініть наявність осаду. Якщо вода має неприродний відтінок, неприємний запах, нерозчинні забруднювачі, краще таку воду не приймати всередину або, як мінімум, пропускати її через фільтр-глечик. Наприклад, модель Brita Marella Cool - фільтр-глечик з картриджем, який видаляє хлор, пом'якшує воду, знижує вміст важких металів та пестицидів.

Також слід врахувати, що небезпека несе і тара, на яку набирають воду. Найчастіше люди використовують пластикові пляшки з вузьким шийкою. Таку тару складно якісно мити і згодом вона стає розсадником шкідливих мікроорганізмів, тому потрібно не заощаджувати, а своєчасно змінювати ємності.

За даними ВООЗ, понад 500 млн людей на рік помирають від недуг, спровокованих вживанням низькоякісної, а часом і шкідливої води. Експерименти з її кип'ятінням, відстоюванням не приносять ефективних результатів на відміну від систем фільтрації, які сьогодні випускають багато європейських та вітчизняних виробників. Наприклад, фільтри Аквафор, Ecosoft, Aquafilter та інші можна купити за доступною ціною та бути впевненим у тому, що сім'я буде здоровою.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 27.06.2022 р.
Ви можете замовити